Hartosna Rosa

Hartosna Rosa

Dina tulisan ieu kami bakal terang hartos nami anu ngarujuk kana salah sahiji kembang anu paling istiméwa di planét ieu. Ayeuna, sanés anu sigana: henteu sadaya jelema tiasa noél éta, sareng éta pinuh ku cucuk. Anjeun teras kedah ngubaran dirina ku cara anu istiméwa, pikeun kéngingkeun tempat dina hirupna. Dina garis ieu anjeun bakal terang sadayana ngeunaan anjeunna hartosna acuk.

Naon hartosna nami Rosa?

Rosa sacara harfiah hartosna "Awéwé anu geulis sapertos rosebush". Éta nuduhkeun kaéndahan kembang, ti mana aroma anu caket pisan sareng khususna nembongan. Tapi urang kedah ngémutan yén di sisi sanésna éta pinuh ku cucuk, sareng yén urang tiasa cucuk diri.

La Kapribadian Rosa éta biasana ti awéwé anu alus pisan; Anjeunna masihan sadaya waktos sareng kaasihna pikeun jalma anu dipikacinta. Nanging, anjeunna rada naif: ieu ngandung hartos yén sapanjang hirupna anjeunna tiasa ditipu dina sababaraha waktos. Bakal aya dina waktos éta nalika duri tiasa ditingali, anu bakal aya teu ngan ukur mekanisme pertahanan diri pikeun nyalindungan diri tina jalma.

Hartosna Rosa

Dina tingkat padamelan, Rosa mangrupikeun awéwé anu saluyu sareng alam. Kusabab kitu, anjeunna langkung resep damel di sababaraha séktor sapertos agrologi atanapi tatanén. Tiasa ogé didédikasikeun kana bidang administrasi, pikeun ngajaga alam. Nyiptakeun hubungan anu saé sareng réréncangan anjeun, ngabina kolaborasi pikeun ningkatkeun produktivitas badan éta.

Dina pesawat asih, Rosa anjeunna awéwé anu badé nungtut seueur ti rakana. Anjeun peryogi batur pikeun masihan anjeun dukungan émosional sareng sadaya cinta anu anjeun peryogikeun pikeun teras-terasan. Sakumaha biasana, anjeun moal liren dugi mendakan pasangan anu langkung saé, pasangan salamina. Tapi upami hubunganna henteu jalan, moal lami-lami pikeun dipisahkeun sateuacan éta terus tumuh. Bagikeun sababaraha sipat sareng Valeria, sapertos kanyataan yén éta henteu ngadukung henteu waktuna, atanapi anu henteu tanggung jawab.

Dina tingkat kulawarga, Rosa Anjeunna mangrupikeun awéwé anu kedah dipegatkeun ku ngadatangan backwaters alam sareng jalur anyar anu anjeunna henteu acan mendakan sareng kulawargana. Éta ngalirkeun nilai-nilai anu kedah diurus ku planét pikeun ngantunkeun éta dina kaayaan anu saé pikeun generasi anu bakal datang.

Naon asal / étimologi Rosa?

Ngaran Rosa ngagaduhan asal dina basa Latin. Sakumaha anjeun parantos katingal, éta tiasa ditarjamahkeun salaku "Awéwé geulis sapertos rosebush". Étimologina teu pati jelas, aya anu nganggap yén éta asalna tina istilah sapertos "uiola" atanapi "lilium", ti mana nami sanés sapertos Violeta kabentuk. Aya ogé rujukan nu nunjukkeun yén maranéhna bisa jadi asalna Yunani.

Santo na nyaéta 30 Agustus.

Aya seueur variasi nami Rosa, bahkan diminutives: Rosita, Rosi, Rosaura, Rosalinda atanapi Rosana.

Rosa dina basa anu sanés

Sanaos parantos mangabad-abad saprak kabentukna, éta henteu ngagaduhan seueur variasi:

  • Dina basa Inggris sareng Perancis bakal ditulis salaku Rose.
  • Dina basa Spanyol, Italia sareng Valencian, cara nyeratna nyaéta Rosa.

Jalma anu dikenal ku ngaran Rosa

Aya seueur awéwé anu ngagaduhan nami Rosa (atanapi sababaraha variasi) anu parantos kasohor.

  • Rosalia de Castro, saurang novelis sareng panyair terkenal.
  • Narana, penyanyi anu parantos aya di panjuru dunya.
  • Rosa Villacastin saurang wartawan anu parantos damel di majalah terkenal, sapertos Interviú.
  • Rosa Sanchez nyaéta Marquesa di Solanda.

Upami tulisan ieu ngeunaan hartosna acuk parantos dipikaresep ku anjeun, maka kami nyarankeun yén anjeun tingali ieu ngaran-ngaran anu dimimitian ku basa Sunda.


? rujukan bibliografi

Inpormasi ngeunaan hartos sadaya nami anu dianalisis dina halaman wéb ieu parantos disiapkeun dumasar kana élmu anu diala ku maca sareng diajar a pustaka rujukan ti pangarang terkenal sapertos Bertrand Russell, Antenor Nascenteso atanapi Spanyol Elio Antonio de Nebrija.

Ninggalkeun comment hiji