Ngaran budak Alkitab sareng hartina

Upami anjeun ageman, anjeun panginten hoyong murangkalih anjeun ngagaduhan nami anu aya dina Injil. Kalayan kompilasi ieu anjeun tiasa mendakan ngaran budak Injil anu pangsaéna. ! Anjeun bakal resep!

Ngaran-ngaran Injil pikeun budak lalaki dicirikeun ku ngamajukeun nilai-nilai klasik, nilaina salawasna. Anjeun teu kedah religius pikeun mutuskeun aranjeunna, aranjeunna ngan ukur kedah milari anjeun. Upami anjeun mikir yén nami budak sanés tina Alkitab kedahna aya dina daptar ieu, anjeun tiasa masihan terang ka kami ngalangkungan sistem koméntar di handapeun wéb.

Ngaran budak Alkitab sareng hartina

  • Isaac. Anjeunna patriark Israél. Anjeunna lahir nalika indungna, Sara, yuswa dina yuswa 90 taun. Dina waktos anu sami, ramana, Ibrahim, yuswa 100 taun. Ngaran ieu tiasa ditarjamahkeun sacara harfiah salaku budak seuri.
  • Enea. Ngaran ieu muncul pikeun kahiji kalina dina Perjanjian Anyar. Aeneas mangrupikeun anu teu leres sareng nyaksian mujijat penyembuhan Yesus nalika Yesus nyageurkeun anjeunna.
  • Jairo. Jairo ogé nyaksian mujijat nalika putrina umur 12 taun bakal dihirupkeun deui.
  • Yesus (Yesus Kristus):  Yesus mangrupikeun nami anu penting pisan pikeun Alkitab. Anjeunna dikandung ku Roh Suci sareng lahir ti rahim Maryam. Bapana nyaéta José, tukang kayu ti mana anjeunna diajar padagangan. Anjeunna lahir di portal Bétléhém tanggal 24 Désémber (maka tradisi ngagungkeun Hawa Natal dinten éta) sareng, numutkeun catetan Alkitab, bakal maot 33 taun ka hareup, dina 7 April.
  • Abraham. Ibrahim mangrupikeun nami anu ngagambarkeun iman Kristen kana bentuk na anu murni. Anjeunna daék maéhan putrana nyalira, Ishak, pikeun minuhan rarancang Allah. Nanging, Gusti ngutus malaikat pikeun nunjukkeun yén anjeunna parantos nunjukkeun imanna sareng yén anjeunna henteu kedah ngorbankeun éta.
  • Moisés. Musa teh turunan Amram jeung Yochebed, manéhna jadi ”Pangeran Mesir” jeung hartina ngaranna téh ”Disalametkeun tina cai”.
  • Jair urang Giléad. Karakter iconic sejen tina Kitab Suci. Anjeunna menonjol pikeun ngagaduhan langkung ti 30 murangkalih sareng parantos maénkeun peran anu penting dina kaadilan Israil. Ngaranna ngagaduhan akar Ibrani sareng tiasa ditarjamahkeun salaku "Manusia Enlightened".
  • Yesaya. Yesaya mangrupikeun Nabi Israél nalika karajaan Asiria tumuh.
  • abdiel. Ngaran ieu muncul dina Kitab Suci, tapi ngan nyebut sakeudeung ngaran dijieun pikeun sababaraha baris. Éta hartosna "saratna Allah" sareng, sahenteuna, sigana saé pisan pikeun urang.
  • Adam Anjeunna mangrupikeun manusa munggaran di bumi. Tina iga-Na awéwé kahiji, Hawa, bakal diciptakeun, sareng duanana bakal ngahasilkeun Kain sareng Habil. Anjeunna ogé katelah "utusan Allah".
  • Eliel. Éliel téh bagian tina tentara Raja Daud, ogé jadi kapala suku Menase. Ieu ngaran nu boga akar Ibrani jeung hartina "Malaikat Gusti".
  • Kain. Kain nyaéta putra Adam sareng Hawa sareng lanceukna Abél. Sakumaha urang mendakan tina sejarah Alkitab, anjeunna sirik ka lanceukna sareng tungtungna ngabunuh anjeunna.
  • Lewi Anjeunna putra katilu ti Yakub. Akarna asalna tina basa Ibrani sareng hartosna "Gantel sareng kulawargana.
  • Jared. Jared mangrupikeun anak cikal Malael; Anjeunna dianggap lalaki pangkolotna di bumi, ngahontal 962 taun. Sejarahna tiasa dipikanyaho sacara rinci dina buku Kajadian.
  • Ashur. Ashur mangrupikeun pangadeg karajaan Asiria, sareng teras karajaan anu bakal nyandak nami na (Anshur). Anjeunna bakal janten salaki Ninlil sareng engké aranjeunna bakal ngalahirkeun Ishar.
  • Kaleb. Kaleb mangrupikeun nami anu muncul dina Kitab Suci Ibrani sareng dicirian salaku lalaki anu salawasna nempel kana kapercayaanana. Sanajan urang Ibrani teu percaya ka manéhna, manéhna bisa asup ka "Kanaan" tanah jangji Allah kawentar.
  • Marduk. Anjeunna turunan Ea. Anjeunna mucunghul sakeudeung dina "Kode of Hammurabi" jeung digambarkeun salaku kapala hiji kuil Babilonia.
  • Laban. Laban ti kulawarga Ibrahim sareng ogé mertua Yakub. Salah sahiji ciri idéntifikasi na nyaéta anjeunna ngabagi doktrin nyembah berhala, sareng ieu mangrupikeun hal anu dilarang dina waktos éta.
  • Hiram (Hiram) mangrupikeun nami turunan anu ngagaduhan akar Ibrani. Hírám ngandung harti "cinta ka adi kuring". Anjeunna dicutat dina Kitab Suci salaku Raja Tirus sareng bakal milu, dina cara anu sami sareng anak buahna, dina pangwangunan imah Raja Daud.

[waspada-suksés] Ngaran-ngaran Injil ieu kadéngé anjeun biasa, leres? Sanaos bakal aya anu sanés anu kantos anjeun kantos nguping. Ngan ukur ningali salah sahiji anu anjeun resep pisan sareng bet dina éta. [/ Tanda-kasuksésan]

Ngaran budak Alkitab

biblia
  • Augustine (ti Augustus)
  • Aram (jangkung)
  • Baltasar (Nampi bantosan ti Gusti)
  • Bartolomé (anu turun ti Tôlmay)
  • Beltran (gagak hérang)
  • Benyamin (putra panangan katuhu)
  • Damaso (tamer)
  • Daniel (kaadilan Gusti)
  • Democritus (hakim agung)
  • Édgar (bek sipat)
  • Elijah (satia ka YHVH)
  • Esteban (juara)
  • Fabian (patani)
  • Francisco (Intél)
  • Gaspar (pelindung harta banda)
  • Germán (prajurit gagah)
  • Guido (leuweung)
  • Herodes (pahlawan)
  • Homer (buta)
  • Hugo (wawasan, pinuh ku hikmah)
  • Yakub (perlindungan Gusti)
  • Joel (Yahveh mangrupikeun kasalametan kuring)
  • Yosua (kasalametan Gusti)
  • Lucas (luhung)
  • Mordekai (putra Marduk)
  • Mateo (Gusti nawiskeun kado anjeunna)
  • Matías (berkah ti Gusti)
  • Nuh (lega)
  • Oriol (emas)
  • Pablo (leutik)
  • Renato (anu lahir deui)
  • Romawi (berbudaya, beradab)
  • Samuel (Ka anu diperhatoskeun Allah)
  • Santiago (leumpang teu leuleus)
  • Simon (Gusti ngadangukeun anjeunna)
  • Timoteus (anu muji ka Gusti)
  • Thomas (lanceuk / pelindung)
  • Uriel (Yahya terangeun kuring)
  • Jabal (ram)
  • Zakaria (Émut ka Allah)

> Tingali ieu daptar ngaran imut keur budak lalaki <

Ngaran Budak Langka Bibél

Nami Injil mangrupikeun nami tina Alkitab, éta asalna ti basa Ibrani atanapi Yahudi. Ngaran-ngaran ieu ngagaduhan ciri anu geulis pisan sareng tradisional dina basa urang, tapi di dieu anjeun ngagaduhan pilihan pikeun terang saeutik sora sareng di luhur sadayana nami anu saé, sahingga anjeun tiasa milih kalayan raos sareng kapribadian.

  • Jair: hartosna "bersinar" atanapi "tercerahkan". Kapribadianana kuat sareng mantap, anjeunna terang kumaha ngabela dirina sareng polah kalayan sombong.
  • Marduk: asal na asalna tina salah sahiji dewa anu paling penting di Babul
  • Kaleb: asal usulna ti salah sahiji dua belas penjelajah anu lebet kana Bumi Anu Dijanjikeun sareng Yosua. Éta hartosna "kandel sareng satia" sareng ngagaduhan kapribadian anu sosiatip sareng kréatip.
  • Jared: hartosna "penguasa", "anu asalna ti sawarga." Kapribadianna kreatif pisan sareng aranjeunna jalma anu aktif pisan sareng panasaran.
  • Ezra: hartosna "anu ngabantosan". Anjeunna resep diajar, murid anu saé sareng anjeunna resep panilitian.
  • Uriah: hartosna "cahaya kuring". Kapribadianna nyiptakeun seueur kapribadian sareng kalenturan, kusabab éta seueur magis.
  • Anub: hartosna "kuat, jangkung."
  • Enea- Asalna asalna ti pahlawan Trojan anu hébat. Éta hartosna "saha anu dipuji."
  • Levi: Hartosna "gabung", "lampiran". Kapribadianana kreatif pisan sareng asli.
  • Dan: hartosna "anu kaluar pikeun nangtoskeun." Kapribadianana pisan maskulin, émosional sareng loma
  • Hiram: hartosna "saderek Allah anu luhur." Kapribadianana sénsitip sareng émosional, sanaos sigana anjeunna ngagaduhan baju waja anu hébat.
  • Amal: hartosna "miharep". Kapribadianana émosional, marahmay ku pikiran anu liberal pisan.
  • Janten: hartosna "bahagia", "berkah". Kapribadianana berwibawa, ambisius, percaya diri, sareng sumanget.
  • Baruk: hartosna "berkah" atanapi "berkah". Kapribadianna pikaresepeun sareng enerjik, anjeunna menonjol saluhureun anu sanés.
  • Manéhna M: Anjeunna salah sahiji putra Sem, putra Nuh, hartosna "salamina".
  • Enok: hartosna "khusus. Kapribadianna ngagaduhan seueur kamagnetan kumargi anjeunna sok hoyong ngingetkeun.
  • Gad: hartosna "anu untung", mangrupikeun salah sahiji nabi ti Raja Daud. Kapribadianna bakti, satia ka pasanganna sareng katarik judi.
  • Yoab: hartosna "bakal", "Gusti" sareng "bapa". Kapribadianana kuat sareng kreatif berkat kecerdasanana.
  • Nathan: asal na asalna ti nabi, sobat Daud.
  • Setel: asal putra Adam sareng dewa Mesir. Kapribadianana rasional, intuitif sareng raos humor.
  • Silo: hartosna "kado anjeun". Kapribadianna mangrupikeun salah sahiji anu unggul, aranjeunna ngamangpaatkeun sagala hal anu aya di sakurilingna pikeun ngahasilkeun hal-hal anu hébat.

Ngaran Budak Bibél Ibrani

Nami Ibrani ngagaduhan etimologi nyalira, seuseueurna ngagaduhan hartos sareng kapribadianna nyalira. Kagunaan nami-nami ieu nyaéta yén aranjeunna ngagaduhan sora anu benten sareng kirang dikenal dina basa urang, tapi sadayana ngagaduhan tradisi Kristen anu seueur anu dipikahoyong ku sepuh.

  • Cai: hartosna "panerang Gusti". Kapribadianana elegan sareng halus, nungtut pasangan sareng teu wawuh.
  • Arath: hartosna "jalma anu turun." Kapribadianana cerah, bageur sareng aktip.
  • Neizan: hartosna "kurnia Gusti". Anjeunna jalma anu isin sareng introvert, anjeunna peka, cerdas sareng taliti.
  • Ian: hartosna "pengikut Gusti anu satia." Aranjeunna jalma anu adaptasi kana sagala jinis padamelan, yakin pisan sareng loma.
  • Eliel: hartosna "Gusti nyaéta Gusti abdi." Anjeunna jalma anu resep seuri, nyanyi sareng nyarios sabab anjeunna hoyong ngaraos raos bahagia.
  • zuriel: hartosna "batu abdi Gusti". Kapribadianna ditangtayungan, tapi aranjeunna teguh sareng nekad.
  • Abdi teh: asalna tina salah sahiji nabi tina putusan akhir. Éta hartosna "pengikut Gusti anu satia." Kapribadian dirina pisan kabuka pikeun babaturan sareng dear. Anjeun teu resep kaayaan kagok.
  • edrey: hartosna "kakuatan", "ampuh".
  • Itai: hartosna "ramah" sareng "gusti sareng abdi".
  • Ngabodor: hartosna "alit alit".
  • Aram: hartosna "luhur". Kapribadianana nyalurkeun kapercayaan diri sareng ngamimitian proyek ageung ku kakuatan.
  • Uriah: hartosna "cahaya Gusti". Kapribadianana kreatif pisan, fleksibel sareng seueur sihir.
  • Cletus: hartosna "dipilih pikeun merangan".
  • Yoram: hartosna "Yéhuwa Maha Suci."
  • Nahum: hartosna "panglipur". Aranjeunna jalma anu senang, anu resep pamer kapinteranna sareng nikmati kamajuan dina sektor mana waé.
  • Zoël: hartosna "putra Babel". Anjeunna jalma jujur, mandiri sareng rasional.
  • Eber: hartosna "jelema ti luar". Kapribadianana pisan introvert sareng rahasia. Anjeunna bungah ngeunaan anu henteu rasional sareng kuring sono.
  • endor: hartosna "sifat perayaan".
  • Haggai: hartosna "khianat atanapi pésta Gusti." Kapribadianana ngaguar kapercayaan, sumanget sareng aranjeunna ngarencanakeun polahna sareng dinamisme.
  • Efren: hartosna "buah pisan". Kapribadianana gairah sareng pikagumbiraeun ku catetan anu watek pondok.
  • abdiel: hartosna "hamba Gusti". Anjeunna jalma anu isin, kalayan pesona sareng sensitipitas anu hébat.
  • hansell: hartosna "kurnia Gusti". Anjeunna jalma anu asli pisan janten anjeunna narik seueur perhatian kalayan gampang pisan.
  • Ezra: hartosna "ngabantosan, ngadukung". Kapribadianana teguh sareng percaya diri, kalayan tujuan anu jelas pisan.
  • Adrian: hartosna "manusa anu kagolongkeun umat Gusti." Aranjeunna jalma anu aktip pisan, aranjeunna ngirimkeun kakuatan sareng wewenang anu hébat.
  • Harun: ogé ditulis Aharon, éta hartosna "terang atanapi cahayana". Aranjeunna jalma anu rajin pisan sareng gaduh humor anu hébat.
  • Menahem: hartosna "jalma anu ngahibur". Anjeunna jalma anu yakin pisan sareng percaya diri, dipasihan salaku pamimpin sareng gaduh kecerdasan anu hébat.

Anjeun ogé tiasa maca:

http://www.youtube.com/watch?v=iG7CjXRV1JI

Kuring yakin anjeun mendakan tulisan ieu ngeunaan nami-nami tina Injil pikeun budak anu pikaresepeun; upami kitu, tong ragu ningali nami sanés dina tautan ngaran lalaki.


? rujukan bibliografi

Inpormasi ngeunaan hartos sadaya nami anu dianalisis dina halaman wéb ieu parantos disiapkeun dumasar kana élmu anu diala ku maca sareng diajar a pustaka rujukan ti pangarang terkenal sapertos Bertrand Russell, Antenor Nascenteso atanapi Spanyol Elio Antonio de Nebrija.

1 koméntar ngeunaan "Ngaran budak Injil sareng hartos na"

  1. Pangajaran anu éndah pikeun milih ngaran budak leutik anu salawasna pangpentingna jeung berkah. Pinuh ku rahmat sareng mugia aranjeunna teras-terasan ngahontal langkung seueur jalmi, hatur nuhun

    jawaban

Ninggalkeun comment hiji