Ngaran ucing Mesir

Ngaran ucing Mesir

Upami anjeun resep sagala hal anu aya hubunganana sareng Mesir, pastina anjeun parantos terang kumaha pentingna biaya dina waktos éta. Kituna, anjeun panginten parantos mutuskeun masihan ucing nami anu aya hubunganana sareng mitologi Mesir. Éta geulis, gampang émut sareng gampang diucapkeun, sareng aya seueur ragam. Tanpa ado salajengna, kami nawiskeun anjeun sababaraha ngaran ucing mesir pikeun jenis kelamin béda.

Ngaran pikeun ucing sareng ucing Mesir kalayan hartos na

ngaran ucing mesir

Naha anjeun terang yén di Mesir Kuno aya populasi anu khusus pikeun nyembah Déwa anu bentukna sapertos ucing? Salaku conto, kota-kota Sekhmet atanapi Bastet. Salaku rujukan pikeun ieu, lukisan felines parantos dipendakan di sababaraha candi suci.

Sareng éta piaraan ieu mangrupikeun favorit Mesir anu hadé. Henteu ngan ukur aranjeunna muncul dina séri lukisan anu réa, tapi éta dicirikeun salaku simbol ibadah. Seueur ucing-ucing ieu bakal dianggap déwa, bahkan disembah di kuil-kuil tertentu. Nyatana, ucing anu panonna hérang dipercaya janten panyipta sinar bulan unggal wengi. Éta ngagabungkeun polah na sareng Déwi panonpoé, Ra, anu beristirahat siap-siap bersinar di Bumi énjingna.

Ayeuna anjeun terang penjelasan ieu, anjeun siap mendakan nami anu paling hadé pikeun ucing sareng ucing.

Daptar nami ucing Mesir pikeun lalaki

ucing mitologis Mesir

Amon. Bisa ditarjamahkeun salaku "raja disumputkeun". Pikeun Mesir Kuno, "Amun" éta dewa pangpentingna diantara sakabeh, luhureun sésana. Ieu patali jeung kamakmuran jeung kasuksésan. Ieu mangrupikeun nami anu saé pikeun ucing anu megah, kuat, tapi dina waktos anu sami tenang sareng siluman.

[waspada-catetan] Panasaran: Upami anjeun gaduh 3 biaya. anjeun tiasa namina Amun, Kenshu, sareng Muy. Éta aya hubunganana sareng Trititas Mesir Kuno anu penting pisan. [/ Tanda-tanda]

Seth Gusti anu populér anu sanés ieu aya hubunganana sareng sabalikna perdamaian sareng katenangan. Nyatana, éta ngagaduhan konotasi négatip: éta aya hubunganana sareng Pati, naraka sareng jahat. Seth bakal ngabunuh lanceukna kusabab anjeunna dengki ka anjeunna. Mangrupikeun nami anu saé pikeun ucing anu rada teu kaendahan, bahkan pikeun anu sok hoyong tuang (sareng éta ogé aya hubunganana sareng Lapar).

ra. A Duos Mesir anu saé. Éta diwakilan salaku Matahari, salaku sumber énergi anu teu terbatas. Éta sampurna pikeun ucing anu sigana atanapi capé pisan, éta pinuh ku cahaya, kalayan aman pisan sareng

Mnt.  Ngaran ieu (anu ogé kami manggihan salaku "Menus" atawa "Min"), patali jeung Bulan. Ieu ogé patali jeung Ra, saprak anjeunna anu ngajaga Bulan bari Allah ieu rests. Ngaran Menus atanapi Min. ngagambarkeun bulan Ieu narima ngaran "pelindung langit". Hal ieu ogé digambarkeun dina bentuk lalaki diasah di bodas. Upami Anjeun gaduh ucing warna ieu, Anjeun meureun hoyong masihan eta ngaran ieu.

Osiris. Hiji ketuhanan anu katelah "The Shepherd". adi Iris sarta sumber peradaban. Éta ogé aya hubunganana sareng kasuksésan sareng kaadilan. Anjeunna bakal ditelasan ku Seth, tapi ieu engké revived ku Isis. Ieu téh ngaran alus keur ucing glamorous, kalawan walks stately.

Horus. Dewa anu tanggung jawab nyandak urang Mesir ka alam baka.

nyium. Anjeunna sanés leres-leres Déwi anu geulis, upami henteu obese sareng seueur rambut. Nanging, anjeunna kalebet pelindung, teras nyalindungan musuh nyalira sareng ngusir musuh kusabab awon na.

Anubis. Éta diwakilan salaku inohong satengah lalaki sareng satengah jackal. Anjeunna mangrupikeun Gusti Mesir anu nangtayungan almarhum sareng maréntah aranjeunna dina dunya ngan pikeun aranjeunna. Ngaran ieu sampurna pikeun ucing hideung mistis.

Thoth.  Patali jeung pangaweruh jeung hikmah. Éta nampi nami samaran "The Magician" sareng biasana mangrupikeun nami anu saé pikeun ucing jalu, pikeun anu gampang diajar sareng gaduh intelegensi anu langkung luhur tibatan anu sanés.

Ngaran ucing Mesir awéwé

bastet ucing mesir

  • Bastét. Bastet nyaéta ngaran anu dibikeun ka ucing di Mesir Kuno. Ieu ngaran pisan wawakil, saprak éta "indung sakabeh ucing": Peran Déwi téh procreate sarta ngajaga satia nya. Upami ucing anjeun gaduh kapribadian anu caket, nami ieu mangrupikeun anu pangsaéna pikeun anjeunna. Sareng langkung saé upami warnana hideung.
  • Anukis. Ngaran ieu patali jeung mitologi Yunani, Anukis éta pelindung Walungan Nil, manéhna ogé dipikawanoh salaku "Dewi Embracing", ku kituna ngaran ieu sampurna pikeun ucing anu resep maén dina cai.
  • Isis. Anjeunna adina Osiris sareng Seth, sareng dipasihan nami Ast. Isis éta déwi déwi di Mesir. Éta pangaruh hébat kana budaya anu bakal nuturkeun, sapertos "Romawi". Cai mibanda kakuatan pikeun ngabuahan alam alam, ngabalukarkeun eta proliferasi. Kusabab ieu, éta ogé nampi julukan "La Gran Maga". Nyatana, éta ngagaduhan pangaruh kana budaya sanés, sapertos Romawi. Kakuatan anu paling kasohor nya éta kamampuan pikeun masihan alam kasuburan, ku sabab éta sababaraha nicknamed dirina "The Great Magician".
  • Amenti.  Ngaran ieu nuduhkeun déwi anu nangtung dina bagian luhur tangkal, pamer ngagaduhan buuk anu saé sareng panjang. Upami ucing anjeun resep naék, ieu mangrupikeun nami anu saé pikeun anjeunna.

Tautan anu aya hubunganana:

Upami anjeun mikir yén pilihan ieu ngaran ucing mesir Éta bakal kapaké pisan, teras tingali sababaraha ngaran anu sami dina bagian tina ngaran sato.


? rujukan bibliografi

Inpormasi ngeunaan hartos sadaya nami anu dianalisis dina halaman wéb ieu parantos disiapkeun dumasar kana élmu anu diala ku maca sareng diajar a pustaka rujukan ti pangarang terkenal sapertos Bertrand Russell, Antenor Nascenteso atanapi Spanyol Elio Antonio de Nebrija.

Ninggalkeun comment hiji