Hartosna Yesus

Hartosna Yesus

Ngaran anu ngahasilkeun sengketa, panyipta sadaya anu urang terang ngeunaan langit sareng bumi, atanapi sahenteuna éta anu dipikirkeun ku jalma-jalma anu paling percaya, nami ieu kuat pisan sareng dina waktos anu sasarengan ngagaduhan hartos Alkitab anu penting pisan, kalayan sajarah anu hébat sareng seueur pisan ayana di urang ayeuna urang nampilkeun teh Ngaran Yesus, gabung sareng kami dina ngajelaskeun sadayana tentang hartos na.

Naon nami Isa tiasa nyarioskeun ka urang?

Asalna basa Ibrani sareng jaman kuno anu teu diragukeun nami ieu asalna tina istilah Yehosuá sareng hartosna moal tiasa sanés "Jurusalamet Yahveh" Anu disebat ku nami ieu nampi kurnia kasabaran sareng kalem, sabab sesah milari Yesus anu gugup atanapi sangsara ku karesahan, aranjeunna teras-terasan tapa sareng hal-hal parantos sateuacan aranjeunna, aranjeunna resep pisan terang naon léngkahna salajengna bakal sareng aranjeunna ngeunteung kana jalanna ngumbara sareng badé angkat.

Dina tingkat séntiméntal aranjeunna rada henteu dewasaAranjeunna hésé pikeun muka hubungan anu anyar sareng ngajaga hubunganana sanés masalah, aranjeunna salawasna ngagaduhan kalakuan anu marahmay, touch romantis sareng detil anu ngajantenkeun pasanganna raoseun dina kaayaan katenangan sareng tenang.

Di tempat damel, aranjeunna resep damel seueur, aranjeunna giat pisan sareng aranjeunna teras-terasan milarian Suci Suci, aranjeunna terang yén aya padamelan anu idéal pikeun aranjeunna kalayan pangmayaran anu hébat sareng aranjeunna moal liren dugi aranjeunna mendakanana, para sahabatna Isa damel kalayan raoseun sareng teu aya masalah nyaéta jalma anu patuh kana aturan sareng anjeunna terang kumaha ngalaksanakeunana, sabab éta anjeunna langkung resep pikeun damel tim atanapi anu peryogi kolaborasi langkung seueur jalmi.

Étimologi atanapi asal Yesus

Ngaran ieu parantos ngalaman variasi anu penting mangtaun-taun, Asalna tina basa Ibrani ngarah urang kana kecap Yeshua atanapi Yehosua, ieu putra YHVH janten kuring masihan hartos anu langsung pisan "Kasalametan" Ieu sababna dinten ayeuna seueur anu percaya yén anu disebat Yesus bakal nyalametkeun aranjeunna tina sagala hal anu ngantosan urang.

Éta henteu acan sumping murni dugi ka ayeuna, variasi na ngalangkungan basa Aram ti saprak éta disebat "Lisóus" kecap tina basa Yunani sareng "Lesua" tina basa Latin, Joshua sareng José aranjeunna diturunkeun tina rangkéan nami ieu.

Banding kaasih Yesus

Sadaya nami anu disayogikeun ku nami anu saé ieu condong milari lelembutan sareng kapercayaan ka kami. Chuso, Jezu, Chus. Di Spanyol kami terang varian feminin anu henteu pati biasa Jesusa.

Kumaha urang bakal pendak sareng Yesus dina basa anu sanés?

Éta parantos ngalaman seueur variasi tina nami aslina, ku sabab kitu umum pikeun mendakan seueur di antawis dunya.

  • Tilde mangrupikeun hal anu penting upami urang ngarobih nami kana basa Inggris, sabab henteu ngagaduhan na: Yesus.
  • Éta henteu ngalaman variasi dina basa Perancis sareng Jerman, namina dieja persis sami
  • Nanging dina basa Itali urang bakal pendak Yesus.

Naon jalma anu kawéntar atanapi kawéntar tiasa urang tepang sareng nami Isa?

Ti Yesus ti Nasaret dirina dugi ka ayeuna, seueur jalma parantos kasohor ku namina nami ieu.

  • Presenter anu kawéntar sareng anca  Yesus Vazquez.
  • Yesus Al Masih. paling dikenal salaku protagonis tina bibel.
  • Yesus Hermida Wartawan Spanyol anu terang kumaha ngaluarkeun berita anu pangsaéna.
  • Jesulin tukang banténg hébat anu ngeusi kotak ku awéwé.

Upami anjeun parantos resep kana tulisan kami ngeunaan nami Yesus, pastikeun anjeun nganjang kana bagian kami ngeunaan ngaran kalayan hurup J.


? rujukan bibliografi

Inpormasi ngeunaan hartos sadaya nami anu dianalisis dina halaman wéb ieu parantos disiapkeun dumasar kana élmu anu diala ku maca sareng diajar a pustaka rujukan ti pangarang terkenal sapertos Bertrand Russell, Antenor Nascenteso atanapi Spanyol Elio Antonio de Nebrija.

1 koméntar ngeunaan «Hartosna Yesus»

  1. Leres. Kuring satuju sareng hartos anjeun tina nami Isa anu dikedalkeun di dieu, sabab ampir dina unggal padamelan anu parantos ditingali, sacara umum sapuk yén nami Yesus hartosna "Yéhuwa mangrupikeun kasalametan" atanapi "Yahya nyaéta kasalametan."

    jawaban

Ninggalkeun comment hiji