Hartosna Daud

Hartosna Daud

David mangrupikeun nami anu kawéntar di Spanyol, ditanggung dina daptar anu paling sering dianggo. Éta saderhana, tapi ngagaduhan kaéndahan alam anu henteu gampang kahontal. Salaku tambahan, éta ngagaduhan sejarah anu euyeub di tukangeunana. Baca deui pikeun milarian terang sadayana perkawis anjeunna hartosna nami Daud.

Naon hartosna nami Daud?

Harti ngaran ieu pisan nembongkeun saprak éta "Jalma anu dipilih ku Gusti“. Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta ngagaduhan konotasi agama.

Naon asal atanapi étimologi nami Daud?

Asal sareng étimologi Daud asalna tina basa Ibrani, basa anu ditulis: דָּוִד. Urang mendakan salah sahiji rujukan mimiti na dina Alkitab: raja Israél ngagaduhan nami ieu (putra Isai). Kahirupan raja penting pisan anu janten tanggal dina sababaraha tahap anu béda-béda: nonoman, dédikasi ka kampung halamanna, hiber salajengna sareng engké putrana bakal gaduh riwayat nyalira. Anjeunna digambarkan salaku pahlawan sajati kota.

David dina basa séjén

  • Dina basa Inggris, Perancis sareng Jerman ditulis dina cara nu sami sareng dina basa Spanyol, sanajan lafalna beda-beda
  • Dina basa Italia anjeun bakal mendakan nami Davide.
  • Di Rusia bentuk anu rada rumit ditulis: David.

Jalma-jalma kasohor ku ngaran Daud

Aya seueur jalma anu parantos kawéntar ku nami anu unik ieu sareng kami nyorot di handap:

  • David Copperfield Anjeunna tukang sihir anu pasti parantos ngantepkeun anjeun bicara dina langkung ti hiji kasempetan.
  • Pamaén bal sareng modél anu parantos unggul dina dua daérah ieu: David Beckham.
  • Penyanyi kondang anu kaluar tina "Operación Triunfo": David Bisbal y David bustamante.
  • David karakter ti séri Netflix Wisatawan.

Kumaha Daud?

La kapribadian david éta patali jeung kajelasan ningali hal: anjeunna teu boga "kecap outspoken" ngomong naon pikir ngeunaan batur. Anjeunna resep yén aya tatanan dina hal anu aya sareng nyobian hal-hal énggal anu anjeunna mendakan. Anjeunna gairah ngeunaan tantangan anyar, budaya anyar sareng nyobian tuangeun énggal. David mangrupikeun jalma anu dewasa sateuacan batur, atanapi naon anu urang tiasa percanten ka anjeunna upami urang gaduh masalah anu rumit.

Dina adegan Laboral, padamelanna sering aya hubunganana sareng jasa, sanaos éta ogé komérsial anu saé. Anjeun hoyong terang kalakuan jalma, niru aranjeunna pisan, janten anjeun tiasa janten salah sahiji juragan anu pangsaéna. Anjeunna resep pisan kana sihir sareng sanaos anjeunna terang yén éta mangrupikeun sektor anu kalapa pisan, anjeunna ngalakukeun sagala kamungkinan pikeun janten nomer hiji. Nalika anjeunna disanghareupan tangtangan, anjeunna bakal jalan pikeun minuhan éta.

Dina hubungan romantis anjeun, nami david éta patalina sareng kasatiaan sareng bebeneran: kadang anjeun teuing ihlas, sareng ieu tiasa nyababkeun anjeun langkung ti hiji masalah. Nyarios pikiran anjeun tiasa nyababkeun diskusi anu penting pisan. Bisi wae, anjeun resep pasangan anjeun sareng babaturan anu caket anjeun.

Anjeunna resep ngamimitian kulawarga sareng ngaraos aman nalika anjeunna aya sareng dirina, khususna ku kaasih anu disakolakeun ku barudakna unggal dinten. Éta ngajarkeun aranjeunna henteu ngabohong sareng pikeun salawasna nyandak bebeneran sateuacan sadayana. Upami aranjeunna ngagaduhan masalah, éta ngabantosan aranjeunna pikeun méréskeun aranjeunna langsung.

Ayeuna anjeun terang sadayana ngeunaan anjeunna hartosna nami Daud, asal na étimologi. Di handap ieu, kami ogé nyayogikeun anjeun tautan anu tiasa anjeun tingali anu sanés ngaran anu dimimitian ku D.

St david

Iraha Santo Daud?

Suci Daud, raja ogé nabi nyaéta 29 Désémber. Tapi leres yén sapanjang taun ogé aya tanggal anu sanés pikeun miéling nami anu saé ieu. Kadang-kadang kajadian éta santo ngagaduhan sababaraha dinten dina kalénder. Maka, henteu kedah émut deui ka aranjeunna, sanaos sakumaha anu parantos kami sebatkeun, Désémber bakal janten bulan anu paling umum pikeun hajatan sapertos kieu:

  • Pébruari 1: Santo Daud ngaku
  • Dina 1 Maret: Saint David the Bishop
  • 12 April: Santo Daud anu martir
  • Tanggal 26 Juni, Saint David padepokan

Kahirupan Raja Daud ditandaan ku perang sareng cinta

Éta Alkitab anu nyebatkeun éta Anjeunna dipilih ku Gusti pikeun tiasa ngarajaan di Israél. Anjeunna mangrupikeun bungsu ti 8 murangkalih sareng parantos digambar salaku nonoman anu tampan, pirang sareng adil pisan. Mimitina anjeunna ngurus kecapi, janten anjeunna ngawula ka Raja Saul. Sanaos salaku adi lanceuk, Daud ogé kedah ngerjakeun padamelan pastoral anu teras-teras diturunkeun ka bungsu.

Sugan ku alesan ieu sareng kaprihatinanana pikeun sato, salian ti kawani na, aranjeunna bakal nyanghareupan Goliath anu kawéntar. Anjeunna nyalira anu ngalamar ka raja. Anjeunna patepung sareng raksasa sareng ngalungkeun batu ka anjeunna anu dugi ka bagian tengah dahi na sareng ngantep raksasa éta maot. Janten, anjeunna ngagaduhan pangakuan hébat ti sadayana.

Anjeunna bogoh ka putri Raja Saul sareng ieu nyababkeun rasa timburu raja ngarusak silaturahim antara dua lalaki éta. Janten Daud kedah kabur ti tempat éta. Anjeunna teras-terasan jalan dugi ka mendakan Jebus, nalukkeun anjeunna. Dina waktosna bakal dikenal salaku Kota Daud sareng engkéna, Yérusalém. Jalan anu dituturkeun anjeunna nalika anjeunna nalukkeun daérah sapertos Suriah atanapi Yordania ayeuna.

sajarah Raja Daud, Santo Daud

Anjeunna henteu lami deui bogoh ka awéwé ngora anu ngarana Bathsheba. Anjeunna nikah ka prajurit, tapi ieu henteu nyegah cinta di antara aranjeunna. Awéwé ngora janten reuneuh sareng sahingga skandal na henteu tiasa dipendakan, David nyobian ngayakinkeun salakina pikeun balik deui gancang-gancang tina perang, pikeun percanten yén anak anu diarepkeun ku Bathsheba nyaéta salakina na sanés pamegetna. Perlu dipikirkeun rencana anu sanés sareng ieu dilakukeun, kusabab prajurit éta maot dina perang sareng David nyandak kasempetan pikeun nikah ka anjeunna.

Tangtosna, kusabab sadayana ieu, hukumanana teu acan sumping. Nalika putrana lahir, anjeunna ngan ukur hirup salami tujuh dinten. Saeutik demi saeutik, gambar raja bakal rusak dugi ka ngahontal bagian akhirna. Kudu disebatkeun yén Daud ngagaduhan seueur murangkalih sareng éta pupus dina yuswa 70 taun, dikuburkeun di Yerusalem.


? rujukan bibliografi

Inpormasi ngeunaan hartos sadaya nami anu dianalisis dina halaman wéb ieu parantos disiapkeun dumasar kana élmu anu diala ku maca sareng diajar a pustaka rujukan ti pangarang terkenal sapertos Bertrand Russell, Antenor Nascenteso atanapi Spanyol Elio Antonio de Nebrija.

Ninggalkeun comment hiji