Значење на имиња - Службен речник на имиња

Сè уште не знам значење на твоето име? Дали сакате да знаете од каде потекнува и од каде потекнува? Или можеби ви треба а име за твојот син?

Без оглед на причината за откривање на значењето на името, вие сте на најдобрата страница за да го пронајдете. На www.meanings-names.com ви го нудиме официјален речник на имиња со нивното значење и потекло.

На таа веб -страница ќе најдете многу имиња и значењето на истите. Исто така, ќе можете да ги знаете потеклото, историјата, светците, како и многу други детали. Ви претставуваме и список на познати личности кои го имаат тоа име.

Кое е значењето на вашето име?

значење на моето име

Имаме обемен каталог со стотици имиња за секој вкус. Има многу имиња на шпански, но ние нудиме имиња на други јазици како што се англиски, француски, германски, баскиски или каталонски, за да дадеме неколку примери.

Без разлика дали барате модерно или потрадиционално име, ако сакате кратко име - кое беше многу модерно пред неколку години - или претпочитате подолго име, на оваа веб -страница можете да го најдете она што го барате.

Ние исто така имаме тематски имиња за миленичиња и животни како што се имиња за кучиња или имиња за мачки. Можеби изгледа едноставно, но изборот на името на вашето домашно милениче има и свои компликации, бидејќи многу сопственици сакаат да го изберат името на нивниот придружник врз основа на нивната големина, бојата на нивната кожа или нивниот карактер.

Подолу можете да најдете а комплетна листа на имиња нарачани од АЗ, за да ви биде полесно да ја користите мрежата и брзо да го најдете името што го барате. Ако сакате да ги најдете сите информации за значењето на името што го барате, само треба да ја изберете саканата буква и да кликнете на неа.

Листа на имиња на АЗ

H

Имиња што започнуваат со Х

O

Имиња што започнуваат со О

T

Имиња што започнуваат со Т

U

Имиња што започнуваат со У

X

Имиња што започнуваат со Х

Y

Имиња што започнуваат со Y

Z

Имиња што започнуваат со З

Што да очекувате од веб -страницата за значење на името?

На оваа страница ние не само што ќе ви го понудиме значење на твоето имеНа Ние сме референтна веб -страница на мрежата, способна да ви даде повеќе информации отколку едноставно значење.

Што ќе најдете во значењето на имињата?

 • ПотеклоНа Која е приказната поврзана со вашето име? Која е етимологијата? Дали ги знаете корените на јазикот од кој доаѓа? Ако сакате да знаете повеќе за вашето име, ќе биде задолжително да започнете да студирате за неговото потекло во историјата.
 • ЛичностНа Дали сакате да знаете каков тип на карактер треба да имате според вашето име? Дали во вас преовладува романтизмот? Дали треба да имате афинитет кон луѓето врз основа на вашето име? Дали ќе имате среќа во loveубовната loveубов? На оваа веб -страница можете да имате повеќе информации за вашата дестинација.
 • СанторалНа Дали знаете кога станува збор за вашиот светец, или за пријател или специјална личност? Овде можете да го направите појасно и да го знаете точниот датум на вашиот светец.
 • Познат со истото имеНа Кои познати луѓе се именувани по тебе? Дали сакате да го именувате вашето следно дете по вашиот идол? Постојат многу популарни имиња на кои можете да се базирате ... исто така, користењето на името на познатите луѓе е нешто што секогаш е многу модерно.
 • Деминутиви (хипокористички): Тоа се оние имиња што се користат како симбол на близина, дури и најблиските луѓе обично го користат повеќе од самото име. Овде можете да ги најдете најистакнатите и најчестите на шпански.
 • КуриозитетиНа Правилните имиња не само што чуваат целосна историја зад себе, туку и секакви енигми што ќе н make задишат. Некои се дел од ритуалите на предците од почетокот на времето, тие се поврзуваат со богови, пејзажи, градови и дури биле инспирација за обликување на големите дела на човештвото. На оваа веб-страница, исто така, ќе можете да ги дознаете овие информации благодарение на indicados-nombres.com.
 • Дали вашето име е преведено на други јазици? Дали знаете дали има англиска варијанта? Како би пишувале на италијански, француски ... па дури и на руски? Дали сте помислиле дека можеби ќе ви се допадне името на друг јазик? Ние ви олеснуваме за да дознаете.
 • Дали вашето име е компатибилно со името на вашиот партнер?На Постојат имиња кои се поврзани со други, додека други се сосема спротивни. Треба да бидеме многу свесни дали некое лице е повеќе или помалку компатибилно да се зауби, да влезе во врска или да знае дали е навистина верен. Можеби едно лице е повеќе или помалку зависно, додека друго има повеќе можност да биде неверно, и ова може да се знае по име.
 • НумерологијаНа Имињата се исто така поврзани со броеви, и овие броеви се поврзани со богатството и среќата. Не треба да ги заборавите овие детали.
 • Еве неколку примери за она што ви го кажуваме: Значење на Педро y Значење на Софија.

Најдете го значењето на имињата на бебето, момчето и девојчето, потполно БЕСПЛАТНО

Имиња за бебиња, момчиња и девојчиња

Како што веќе коментиравме, можно е да го барате значењето на името за да знаете дали е најсоодветно за нашето идно дете. Ние ќе бидеме многу заинтересирани да добиеме што е можно повеќе информации за да знаеме дали е вистинската.

Можеби многу ни се допаѓа името, но не го знаеме неговото потекло, неговите корени и дека оваа информација може да ве натера да се премислите. Имајќи ги информациите „на маса“, ќе биде полесно да се донесе одлука.

Најдете го совршено име полесно е благодарение на следните списоци:

 • Имиња на бебињаНа Овде можете да најдете имиња на бебиња, најпопуларни во нашата земја и во странство, оние што станаа тренд, најретките што ќе го привлечат нашето внимание од првиот момент, модерни, оригинални, компонирани….
 • Оригинални и убави детски имињаНа Ако веќе знаете дека вашето дете ќе стане момче, тогаш можете да кликнете овде и да откриете оригинални имиња. Е најдете избор на необични опции, со нивното значење. Ние исто така имаме библиски имиња за момчиња y познати имиња за деца.
 • Имиња на убави девојкиНа И ако веќе знаете дека ќе биде девојче, тука можете да најдете идеи што ќе ви овозможат да ја донесете вашата одлука. Можете да најдете повеќе или помалку модерни имиња, со посебно значење, ретки, библиски, со неговото значење, итн.
 • Имиња на други јазициНа Ако не можете да најдете интересно име на шпански, можеби можеме да бараме едно на друг јазик. Изборот на име на друг јазик е посложено отколку што изгледа, бидејќи можеби не го знаеме точното значење или преводот на друг јазик. Овде можете да најдете добра листа на Англиски имиња и презимињаВо Catalan, кинески, јапонски, Хебрејски и на многу други јазици. Со кликнување на соодветната категорија, сите ќе почнат да се прикажуваат.
 • Имиња на миленичињаНа Исто така, многу е важно да знаете како да го изберете името на домашно милениче, повеќе од с because, бидејќи тоа е она што ќе го користите во текот на неговиот живот. Овој дел ќе ви помогне да најдете Имиња за кучиња, зајаци, мачки, или кое било друго животно што го имате. Е можете да добиете многу идеи што ќе ви овозможат да добиете идеално име според карактеристиките на вашиот мал придружник. Исто така, имаме женски еквиваленти за да го најдеме најдобри имиња за кучки y имиња за мачки.

Кое е потеклото на имињата?

Вистината е дека не е измислено ново име. Можеме да кажеме дека огромното мнозинство имиња се измислени пред многу, многу годиниНа Она што го наоѓаме денес е варијација на тие имиња, иако има некои што ни доаѓаат во целост.

Можеби мислите дека значењето на името не е важно, но навистина е. Добар пример е името на  Силвија, оваа што вели „Вонредна жена“ и има корени од латински.

Грчки, латински и англиски, потекло на имиња

Повеќето од сегашните имиња имаат грчки, латински или англосаксонски корени. Отпрвин можеби нема да му дадете значење, но во реалноста тоа го дава, и многу. На пример, меѓу целиот опсег на значење на имињата Елена е една од најинтересните, бидејќи значи "Вонредно", термин што доаѓа од латински.

Друг добар пример за да се разбере важноста на значењето на имињата се наоѓа во значење на Андрес Ова има корени од грчкиот јазик и значи „смело, чесно“.

Како последен пример, на Името на Рикардо, значи „величествен крал“, а неговите корени се германски.

Ако сакавте да го испитате значење на имињата Самостојно, нема да имате друг избор освен да се свртите кон Куранот или Библијата и да видите како тие се оддалечија со текот на времето. Сега, има и повеќе актуелни имиња што не се појавуваат во вакви древни записи. На пример, името на Икер по потекло од Баскија.

Ако сакате да ја знаете етимологијата и потеклото на имињата, неопходно е да се вратите на холографите како што се Куранот или Светата Библија. Сепак, постојат имиња што се помодерни, бидејќи за прв пат се користеа неодамна, како и кај Икер, кој започна да се користи во Баскија.

Зошто сум заинтересиран да го знам значењето на имињата?

Дали е навистина толку интересно да се знае значење на име? Вистината е дека повеќето луѓе мислат дека не, дека името е токму тоа.

Сега, тоа е многу поважно отколку што изгледа, и има многу причини што го покажуваат тоа. Тука ги проучуваме некои од најважните.

Можеби сте се запрашале каква е користа од навистина познавање на значењето на имињата... Тогаш имате среќа бидејќи повеќето луѓе обично не размислуваат за тоа во целиот свој живот.

Паднавте во канџи од љубов

Главната причина зошто обично се бара значење на име Тоа е затоа што нова личност влезе во нашиот живот и ни се допаѓа. Преку ова значење ќе сакаме да знаеме повеќе за него / неа. Beе можеме да знаеме каква е вашата личност и дали сме компатибилни или не.

Благодарение на потеклото и значењето на имињата можеме да откриеме како лудо да се заубиме на таа личност што многу ни се допаѓа. Willе знаеме дали стратегијата што ја имаме на ум ќе работи, или дали треба да бараме подобра.

Во loveубовта с goes оди, а знаењето повеќе за личноста на една личност, благодарение на значењето на името, може да помогне многу повеќе отколку што мислиме. Можете исто така да ни кажете каков е вашиот карактер или како бил во минатото.

Замислете дека сакате да заведете маж и значењето на неговото име означува моќ, привлечност и заведување. Најверојатно, обрнувајќи внимание на овие карактеристики, токму тој ве заведува. Меѓутоа, постојат и одредени имиња кои, според нивното значење, може да покажат дека тешкотијата за освојување е голема.

Во секој случај, познавањето на значењето на името ви помага да ја знаете неговата компатибилност.

Не знаеш како ќе го наречеш син ти?

Пребарувањето на значењето на името може да ни помогне да го најдеме совршено име за нашиот иден син o ќерка, да имаме листа на идеи за кои можеме да ја донесеме нашата одлука.

Зборуваме за клучна одлука, и тоа е тоа бебето ќе го носи тоа име засекогашТоа ќе ја дефинира вашата личност, па дури и начинот на кој светот ќе ве види.

Не само што треба да се водиме според „како звучи“, туку треба да го проучуваме и потеклото, историјата, етимологијата, корените, како и сите други поврзани детали. Исто така, треба да анализирате кои ликови во приказната беа именувани на ист начин.

Дали ќе биде храбар, искрен, со силни вредности, срамежлив, приврзан, интроверт, излезен, друштвен? Доброто правилно име може да направи разлика.

Многу вообичаена опција е да се одлучите за име на БиблијатаНа Во оваа смисла, погледнете го ликот во Библијата што го даде животот на тоа име, како и значењето на тоа.

Низ оваа веб -страница ќе најдете многу повеќе совети што ќе ви помогнат да ја донесете одлуката.

Знаејќи го значењето на вашето име, ќе можете да се запознаете себеси многу подобро

Знаејќи што значи вашето име, ќе ви помогне да одите на пат кон самооткривање знај повеќе за себе, да ги знаете вашите предности, слабости, како и која било друга карактеристика на вашата личност.

Импресивно е како луѓето остануваат без зборови кога го знаат значењето на неговото име, а тоа е дека навистина ја гледаат неговата личност.

Ако сте свесни за тоа кои сте, можете да се прифатите на тој начин.

Конечно, Друга причина зошто сте заинтересирани за значењето на имињата е тоа што би сакале да се познавате себеси подоброНа Учењето на значењето ќе ве збогати внатре, сите ние треба да го бараме барем еднаш во животот.

Ако имате тенденција да се наведнувате наназад за да ги постигнете своите цели, може да се чувствувате поинаку во споредба со другите, бидејќи никој не вложува толку напор како вас. Можеби, според вашето име, истрајувате и дека имате квалитети што никој друг не ги има

Како што потврдивте, ако знаете значење на имињата, нема да најдете подобро место од оваа веб -страница значења-имиња.comНа Сите овие податоци можете да ги имате бесплатно.

Ако постои име што го немаме на нашата веб -страница, препорачуваме да го наведете преку контакт дел на страницата.